Recept: Volkoren linguine met spinazie en gerookte zalm
Benodigdheden
- Pan voor het koken van pasta
- Koekenpan
- Zeef
- Houten lepel
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten
- 250 gram volkoren linguine
- 200 gram verse spinazie
- 150 gram gerookte zalm
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel)
Te nemen stappen en tijdslijn
- Pasta koken (10 minuten)
- Kook een grote pan met water en voeg een snufje zout toe.
- Voeg de volkoren linguine toe en kook volgens de instructies op de verpakking (meestal 7-10 minuten).
- Spinazie en zalm bereiden (5 minuten)
- Snijd het teentje knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
- Voeg de spinazie toe en bak totdat deze geslonken is (2-3 minuten).
- Zalm toevoegen (2 minuten)
- Snijd de gerookte zalm in reepjes.
- Voeg de zalm toe aan de spinazie in de pan en roer voorzichtig door elkaar.
- Pasta afgieten en serveren (3 minuten)
- Zodra de linguine gaar is, giet deze af in een zeef.
- Voeg de linguine toe aan de pan met spinazie en zalm en meng goed door elkaar.
- Breng op smaak met peper en eventueel Parmezaanse kaas.
- Serveren (1 minuut)
- Verdeel de pasta over borden en garneer met extra Parmezaanse kaas indien gewenst.