Vegetarische Goulash uit de Dutch Oven
Een heerlijke, hartverwarmende vegetarische goulash bereid in een authentieke Dutch Oven. Perfect voor koude dagen of wanneer je gewoon zin hebt in een smaakvolle, voedzame maaltijd.
Benodigdheden
- Dutch Oven of een zware gietijzeren pan
- Snijplank
- Scherp mes
- Pollepel
Ingrediƫnten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 rode paprikaās, in blokjes
- 3 grote wortels, in schijfjes
- 2 aardappelen, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 250 gram champignons, in kwarten
- 2 blikken tomatenblokjes (Ć 400 gram)
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 liter groentebouillon
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
Te nemen stappen
- Verhit de olijfolie in de Dutch Oven op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en sauteer tot de ui glazig wordt.
- Voeg de paprika, wortels, aardappelen, courgette en champignons toe. Bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Strooi het paprikapoeder, komijnpoeder en de tijm erover en roer goed door.
- Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe. Roer het geheel goed door.
- Breng de goulash aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel met gesloten deksel ongeveer 45 minuten sudderen, of tot de groenten zacht zijn.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Totale tijd: 75 minuten
Geniet van deze smaakvolle vegetarische goulash, perfect voor een gezellige avond thuis!