Vegan Biryanischotel met Groenten en Specerijen
Benodigdheden
- Grote pan
- Kookpan voor rijst
- Mes en snijplank
- Houten lepel
- Kom voor het combineren van specerijen
Ingrediënten
- Voor de rijst:
- 250 gram basmatirijst
- 500 ml water
- 1 laurierblaadje
- Voor de groenten en specerijen:
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 stuk gember (2 cm), geraspt
- 2 wortels, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 100 gram doperwten (diepvries is prima)
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel garam masala
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Verse koriander, voor garnering
Te nemen stappen
- Rijst bereiden (15 minuten)
- Zoek de basmatirijst uit en was deze onder koud water tot het water helder is.
- Kook de rijst met 500 ml water en het laurierblaadje in een pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 10-12 minuten sudderen tot het water is opgenomen.
- Neem de pan van het vuur en laat de rijst 5 minuten staan met de deksel erop.
- Groenten bereiden (20 minuten)
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngesneden ui toe en bak tot deze zacht en glazig is (ongeveer 5 minuten).
- Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1-2 minuten.
- Voeg de wortels en paprika toe en roerbak gedurende 5-7 minuten tot ze beginnen te verzachten.
- Strooi de kurkuma, komijn, koriander en garam masala over de groenten en roer goed door. Kook nog 2 minuten.
- Voeg de doperwten en een scheutje water toe. Kook nog eens 2-3 minuten tot de groenten gaar zijn.
- Biryanischotel samenstellen (5 minuten)
- Voeg de gekookte rijst toe aan de pan met groenten en meng voorzichtig door
- Voeg de gekookte rijst toe aan de pan met groenten en meng voorzichtig door
Reacties