Tomaat-paprika soep met kikkererwten
Een heerlijke en voedzame soep die perfect is voor een gezonde lunch of diner. De combinatie van tomaat en paprika zorgt voor een rijke smaak, terwijl kikkererwten een uitstekende bron van eiwitten zijn.
Benodigdheden
- Soeppan
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 rode paprika’s, in blokjes
- 800 gram gepelde tomaten uit blik
- 1 liter groentebouillon
- 400 gram kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder (optioneel)
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en sauteer tot ze glazig zijn, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de rode paprika’s toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee totdat ze zacht beginnen te worden.
- Voeg de gepelde tomaten en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur lager en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
- Gebruik een staafmixer of een blender om de soep glad te pureren. Wees voorzichtig met het pureren van hete vloeistof.
- Voeg de kikkererwten toe aan de gepureerde soep en laat het geheel nog 10 minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout, peper en gerookte paprikapoeder indien gebruikt.
- Proef en pas de kruiding eventueel nog aan naar smaak. Serveer de soep warm.
Geniet van deze smaakvolle en vullende tomaat-paprika soep met kikkererwten!