Surimi- en Garnalen-salade met Knoflook-yoghurtsaus
Deze frisse en smakelijke surimi- en garnalen-salade is perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht bij een diner. De knoflook-yoghurtsaus voegt een heerlijke smaak toe aan de combinatie van zeevruchten en groenten.
Benodigdheden
- Snijplank
- Schaar of mes
- Kom
- Grote menglepel
- Serveerschaal
Ingrediënten
- Voor de salade:
- 200 gram surimi (krabsticks)
- 200 gram garnalen (gekookt en gepeld)
- 1 komkommer (in blokjes)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 1/2 rode ui (fijngehakt)
- 50 gram maïs (uit blik, afgespoeld)
- 2 takjes verse peterselie (fijngehakt)
- Voor de knoflook-yoghurtsaus:
- 200 gram Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen
- Voorbereiding van de saus (5 minuten):
In een kom, meng de Griekse yoghurt, gehakte knoflook, citroensap, olijfolie, zout en peper. Roer goed door tot een romige saus. Zet de saus even apart zodat de smaken kunnen intrekken.
- Salade voorbereiden (10 minuten):
Snijd de surimi in reepjes en voeg deze toe aan een grote kom. Voeg de gekookte garnalen, komkommer, rode paprika, rode ui, maïs en gehakte peterselie toe. Meng alles voorzichtig door elkaar.
- Afmaken (5 minuten):
Schenk de knoflook-yoghurtsaus over de salade en meng alles goed door elkaar zodat de saus gelijkmatig verdeeld is.
- Serveren (optioneel):
Serveer de salade koud op een mooie serveerschaal. Garneer eventueel met extra peterselie of een schijfje citroen.
Tijdslijn
- Totaal: 20 minuten
- Voorbereiding van de saus: 5 minuten
- Salade voorbereiden: 10 minuten
- Afmaken: 5 minuten
Geniet van je heerlijke surimi- en garnalen-salade met knoflook-yoghurtsaus!
Reacties