Recept: Stoofschotel met Prei en Champignons
Benodigdheden
- Kookpan of braadpan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel of spatel
Ingrediënten
- 500 gram champignons, in plakjes
- 3 preien, goed gewassen en in ringen gesneden
- 400 gram runderstoofvlees
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml runderbouillon
- 100 ml witte wijn (optioneel)
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel tijm
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie of boter voor bakken
Bereiding
- Verhit olijfolie of boter in de pan op middelhoog vuur.
- Voeg het stoofvlees toe en bak rondom bruin.
- Voeg de uien en knoflook toe en bak deze mee tot de uien glazig zijn.
- Strooi bloem over het vlees en bak kort mee zodat de bloem gaar wordt.
- Giet de bouillon en witte wijn erbij en roer goed door.
- Voeg de preiringen, champignons en tijm toe en roer alles goed door elkaar.
- Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat het geheel minimaal 1,5 uur sudderen met de deksel op de pan, tot het vlees zacht is.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Indien de saus te dun is, kun je deze eventueel binden met wat extra bloem opgelost in koud water.
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: ongeveer 2 uur
Geniet van deze heerlijke stoofschotel met het diepe aroma van prei en champignons, perfect voor een koude avond!