Heerlijk Stoofpotje met Rundvlees en Wortel
Welkom in de wereld van gezonde en voedzame maaltijden! Dit stoofpotje met rundvlees en wortel is niet alleen rijk aan smaken, maar ook vol plantaardige eiwitten die je spierherstel ondersteunen en goed zijn voor je bloedvaten. Laat je verleiden door de geur van dit heerlijke gerecht dat je hele gezin zal verwarmen. Pak je dutch oven en laat ons aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 500 g rundvlees (bij voorkeur stoofvlees)
- 2 grote wortels, in plakjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 aardappelen, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 500 ml groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in je dutch oven op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde blokjes rundvlees toe en bak ze rondom bruin.
- Voeg de ui en knoflook toe aan het vlees en bak een paar minuten tot ze zacht zijn.
- Doe de plakjes wortel, aardappelen en paprika in de pan en meng alles goed door elkaar.
- Roer de tomatenpuree, tijm en rozemarijn door het mengsel. Laat de smaken even intrekken.
- Voeg de groentebouillon toe totdat alles net onderstaat. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het stoofpotje minstens 1,5 uur sudderen. Hoe langer je het laat koken, hoe malser het vlees zal worden.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer het gerecht warm met een stukje volkorenbrood of een frisse salade.
Tips
- Je kunt dit stoofpotje ook uitstekend voorbereiden en de volgende dag opnieuw opwarmen; de smaken komen dan nog beter tot zijn recht!
- Wil je extra groenten toevoegen? Denk aan champignons of courgette. Ze zijn niet alleen gezond, maar geven ook een heerlijke variatie aan het gerecht.
Geniet van dit hartverwarmende stoofpotje en voel je goed weten dat je een gezonde keuze gemaakt hebt! Smakelijk eten!
Reacties