Spinazie-feta triangles
Recept per email ontvangen

Gezonde Spinazie-Feta Triangles uit de Airfryer

Ben je op zoek naar een heerlijk en gezond gerecht dat boordevol vezels en antioxidanten zit? Zoek niet verder! Deze Spinazie-Feta Triangles zijn perfect voor een gezonde levensstijl en zijn makkelijk te bereiden in de Airfryer. Dit Griekse recept is niet alleen goed voor je hart en darmen, maar het is ook een feest voor je smaakpapillen!

Wat heb je nodig?

  • 250g verse spinazie
  • 150g fetakaas
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 pak filodeeg (ca. 250g)
  • 1 ei, losgeklopt (voor het bestrijken)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
  3. Verkruimel de fetakaas en voeg deze toe aan het spinaziemengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Neem een vel filodeeg en snijd dit in lange stroken van ongeveer 10cm breed. Leg een eetlepel van de vulling aan de onderkant van de strook.
  5. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het filodeeg op tot een triangle. Plaats de triangle met de naad naar beneden op een bord. Herhaal dit tot de vulling op is.
  6. Bestrijk de triangles met het losgeklopte ei voor een mooie, goudbruine kleur.
  7. Verwarm de Airfryer voor op 200°C. Plaats de triangles in de mand en bak ze ongeveer 10-12 minuten of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Serveer en geniet!

Deze Spinazie-Feta Triangles zijn perfect als lichte maaltijd, snack of borrelhapje. Serveer ze met een frisse yoghurtdip of een salade voor een complete, gezonde maaltijd. Laat je niet alleen verleiden door de smaken, maar ook door de vele gezondheidsvoordelen!

Waar wacht je nog op? Pak je ingrediënten en verwen jezelf met deze heerlijke en gezonde triangelhapjes. Eet smakelijk!

Boordevol vezels en antioxidanten, ideaal voor een gezond hart.

Recept per email ontvangen

Spinazie-feta triangles - Veelgestelde Vragen

Wat zijn Spinazie-Feta Triangles?

Spinazie-Feta Triangles zijn knapperige, gevulde hapjes gemaakt van filodeeg, gevuld met een combinatie van verse spinazie, fetakaas, ui en knoflook. Ze worden bereid in de Airfryer voor een gezondere optie in vergelijking met traditionele gefrituurde snacks.

Begin met het verhitten van olijfolie in een pan. Voeg fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg dan de spinazie toe tot deze slinkt. Laat het afkoelen en meng met verkruimelde fetakaas, zout en peper.

Voor dit recept heb je 250g verse spinazie, 150g fetakaas, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 pak filodeeg, 1 losgeklopt ei en zout en peper nodig.

Snijd het filodeeg in lange stroken van ongeveer 10 cm breed. Leg aan de onderkant van elke strook een eetlepel van de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg op tot een triangle.

Bak de Spinazie-Feta Triangles in de Airfryer op 200°C gedurende 10-12 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zorg ervoor dat ze gelijkmatig zijn geplaatst voor een optimaal resultaat.

Ja, de vulling kan worden aangepast! Voeg bijvoorbeeld andere groenten zoals paprika of courgette toe, of vervang fetakaas door ricotta voor een andere smaak. Wees creatief met kruiden en specerijen!

Ja, deze triangles zijn gezond! Ze bevatten veel vezels en antioxidanten door de spinazie. Daarnaast is fetakaas een bron van eiwitten en het gebruik van filodeeg als alternatief voor bladerdeeg maakt ze lichter.

Zeker! Je kunt de triangles van tevoren bereiden en ze tot het bakken in de koelkast bewaren. Dit maakt ze ideaal voor feesten of wanneer je een maaltijd wilt voorbereiden.

Serveer de Spinazie-Feta Triangles met een frisse yoghurtdip of een salade voor een gezonde maaltijd. Ze zijn ook heerlijk als hapje bij borrels en kunnen warm of op kamertemperatuur worden gegeten.

Bewaar overgebleven Spinazie-Feta Triangles in een luchtdichte container in de koelkast. Ze blijven ongeveer 2-3 dagen goed. Je kunt ze opnieuw opwarmen in de Airfryer voor de beste knapperigheid.

Geniet van frietjes zonder schuldgevoel – krokant, zoet en gezond!

Reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Content copying is not allowed.