Gezonde Spinazie-Feta Triangles uit de Airfryer
Ben je op zoek naar een heerlijk en gezond gerecht dat boordevol vezels en antioxidanten zit? Zoek niet verder! Deze Spinazie-Feta Triangles zijn perfect voor een gezonde levensstijl en zijn makkelijk te bereiden in de Airfryer. Dit Griekse recept is niet alleen goed voor je hart en darmen, maar het is ook een feest voor je smaakpapillen!
Wat heb je nodig?
- 250g verse spinazie
- 150g fetakaas
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 pak filodeeg (ca. 250g)
- 1 ei, losgeklopt (voor het bestrijken)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
- Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
- Verkruimel de fetakaas en voeg deze toe aan het spinaziemengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Neem een vel filodeeg en snijd dit in lange stroken van ongeveer 10cm breed. Leg een eetlepel van de vulling aan de onderkant van de strook.
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol het filodeeg op tot een triangle. Plaats de triangle met de naad naar beneden op een bord. Herhaal dit tot de vulling op is.
- Bestrijk de triangles met het losgeklopte ei voor een mooie, goudbruine kleur.
- Verwarm de Airfryer voor op 200°C. Plaats de triangles in de mand en bak ze ongeveer 10-12 minuten of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer en geniet!
Deze Spinazie-Feta Triangles zijn perfect als lichte maaltijd, snack of borrelhapje. Serveer ze met een frisse yoghurtdip of een salade voor een complete, gezonde maaltijd. Laat je niet alleen verleiden door de smaken, maar ook door de vele gezondheidsvoordelen!
Waar wacht je nog op? Pak je ingrediënten en verwen jezelf met deze heerlijke en gezonde triangelhapjes. Eet smakelijk!
Reacties