Recept voor Spaanse Rijst met Kip en Groenten
Een heerlijk en kleurrijk gerecht dat zowel voedzaam als smaakvol is. Geniet van de rijke smaken uit de Spaanse keuken met dit eenvoudige recept voor Spaanse rijst met kip en groenten.
Benodigdheden
- Pan met deksel voor het koken van de rijst
- Grote koekenpan of wok voor het bereiden van de kip en groenten
- Snijplank en mes voor het voorbereiden van de ingrediënten
- Maatbeker en lepels voor het afmeten van de ingrediënten
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 kopje langkorrelige rijst
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel saffraandraadjes of kurkuma
- 2 kopjes kippenbouillon
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie voor bakken
Stappen
- Verhit de olie in de pan en voeg de kipblokjes toe. Bak tot ze goudbruin zijn en haal ze uit de pan.
- In dezelfde pan, voeg meer olie toe indien nodig en fruit de ui, knoflook, rode en gele paprika’s tot de ui glazig is.
- Voeg de rijst toe aan de pan en roer goed door zodat de rijst met de olie en groenten gemengd is. Bak dit een paar minuten.
- Strooi de paprikapoeder en saffraan (of kurkuma) over de rijst en groenten en meng goed.
- Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe. Breng aan de kook.
- Doe de gebakken kip terug in de pan. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het geheel 20-25 minuten sudderen, of tot de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer warm.
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: ongeveer 45 minuten
Geniet van deze heerlijke Spaanse klassieker die perfect is voor een doordeweekse avond maar ook bijzonder genoeg voor een diner met vrienden! Eet smakelijk!