Slowcooker Havermout met Appel en Kaneel
Welkom in de wereld van gezonde voeding! Dit Amerikaanse recept voor slowcooker havermout met appel en kaneel is niet alleen een ware traktatie voor je smaakpapillen, maar ook een boost voor je darmen en hart. Vezelrijk en vol met groenten, deze havermout is perfect om je dag goed te beginnen of als een voedzame snack. Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 200 gram havermout (bij voorkeur volkoren)
- 4 grote appels, geschild en in blokjes gesneden
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1/2 theelepel zout
- 800 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
- 2 eetlepels ahornsiroop of honing (optioneel, naar smaak)
- 50 gram rozijnen of andere gedroogde vruchten (optioneel)
- 1 handje walnoten of pecannoten, grofgehakt (voor garnering)
Instructies
- Bereid je slowcooker voor: Vet de binnenkant van de slowcooker licht in met een beetje olie of bakspray.
- Voeg de ingrediënten toe: Doe de havermout, blokjes appel, gemalen kaneel, zout en amandelmelk in de slowcooker. Roer alles goed door elkaar. Voeg indien gewenst de ahornsiroop of honing toe voor een beetje extra zoetheid.
- Laat het koken: Zet de slowcooker op de lage stand en laat het gerecht ongeveer 6 tot 8 uur koken. Je kunt dit ’s avonds bereiden, zodat je ’s ochtends kunt genieten van een warme, voedzame maaltijd zonder al te veel moeite!
- Afwerking: Zodra de havermout klaar is, roer je het nog een keer door. Voeg desgewenst de rozijnen of andere gedroogde vruchten toe. Serveer de havermout in kommen en garneer met de gehakte noten voor een knapperige bite.
Enjoy!
Geniet van deze heerlijke slowcooker havermout met appel en kaneel – een warm en voedzaam ontbijt dat je darmen en hart een boost geeft. Perfect voor jezelf of om samen met vrienden en familie van te genieten. Wees creatief en voeg je eigen favoriete ingrediënten toe. Eet smakelijk!
Heb je genoten van dit recept? Deel het met je vrienden en inspireer hen om ook gezonde keuzes te maken!
Reacties