Slanke pompoenlasagne met ricotta en spinazie
Benodigdheden
- Oven
- Bakvorm
- Keukenmachine of rasp
- Kookpan
- Kleine kom
Ingrediënten
- 400 g pompoen, in dunne plakjes
- 250 g ricotta
- 200 g verse spinazie
- 100 g geraspte mozzarella
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
- Lasagnebladen (vers of gedroogd)
Te nemen stappen
- Verwarm de oven voor op 180°C. (5 minuten)
- Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot ze glazig zijn. (5 minuten)
- Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. (5 minuten)
- Neem de pan van het vuur en meng de spinazie met de ricotta in een kom. (2 minuten)
- Maak een laagje pompoenplakjes op de bodem van de bakvorm. (3 minuten)
- Leg een laag lasagnebladen over de pompoen en verdeel een deel van het ricotta-spinaziemengsel hierover. (5 minuten)
- Herhaal de lagen met pompoen, lasagnebladen en ricotta-spinaziemengsel tot de ingrediënten op zijn, eindig met een laag pompoen. (10 minuten)
- Bestrooi de bovenkant met geraspte mozzarella. (2 minuten)
- Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is. (35 minuten)
- Laat de lasagne 10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. (10 minuten)