Recept voor Slanke Kip Saté met Bloemkoolrijst en Komkommersalade
Benodigdheden:
- Grillpan of barbecue
- Staafmixer of keukenmachine
- Snijplank en mes
- Ng een grote kom
Ingrediënten:
- Voor de Kip Saté:
- 400g kipfilet
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 cm gember, geraspt
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel sambal (optioneel)
- Voor de Bloemkoolrijst:
- 1 grote bloemkool
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Voor de Komkommersalade:
- 1 grote komkommer
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel dille
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen:
- Kip Marineren (15 minuten):
Snijd de kipfilet in blokjes. Meng in een kom de knoflook, gember, sojasaus, honing, citroensap en sambal. Voeg de kipblokjes toe aan de marinade en laat 15 minuten marineren. - Bloemkoolrijst Voorbereiden (10 minuten):
Verdeel de bloemkool in roosjes en maal deze in een keukenmachine tot een rijstachtige structuur. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de bloemkoolrijst toe. Bak dit 5-7 minuten op middelhoog vuur, breng op smaak met zout en peper. - Kip Saté Grillen (10 minuten):
Verwarm de grillpan of barbecue voor. Rijg de gemarineerde kipblokjes aan een satéstokje en grill deze ongeveer 5-7 minuten, of totdat ze gaar zijn. - Komkommersalade Maken (5 minuten):
Snijd de komkommer in dunne plakjes of blokjes. Meng in een kom de komkommer met azijn, olijfolie, dille, zout en peper. - Serveren (5 minuten):
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden, leg de kip saté ernaast en voeg de komkommersalade toe. Serveer direct.
Tijdslijn:
- Marineren van de kip: 15 minuten
- Bloemkoolrijst voorbereiden: 10 minuten
- Kip saté grillen: 10 minuten
- Komkommersalade maken: 5 minuten
- Serveren: 5 minuten
Totaal tijd: 55 minuten
Reacties