Recept voor Shiitake Soep met Glasnoedels
Deze zoutarme soep met shiitake paddestoelen en glasnoedels is een heerlijk en gezond gerecht. Perfect voor een lichte lunch of als voorgerecht. Volg de stappen hieronder en geniet van een smaakvolle maaltijd!
Benodigdheden
- 1 grote soeppan
- 1 snijplank
- 1 scherp mes
- 1 kom voor het weken van de glasnoedels
- 1 houten lepel of spatel
- 1 maatbeker
- 1 vergiet
Ingrediënten
- 200 gram shiitake paddestoelen
- 100 gram glasnoedels
- 1 liter groentebouillon (zonder zout)
- 1 grote wortel
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 stukje gember (bijvoorbeeld 2 cm)
- 2 eetlepels sojasaus (zoutarm)
- 1 eetlepel sesamolie
- Een handvol verse koriander (voor garnering)
- Peper (naar smaak)
Stappen en Tijdslijn
-
Voorbereiden (5 minuten):
- Snijd de shiitake paddestoelen in plakjes.
- Schil en snijd de wortel in dunne reepjes of plakjes.
- Snipper de ui fijn.
- Hak de knoflook en gember fijn.
-
Glasnoedels weken (10 minuten):
- Doe de glasnoedels in een kom en giet er kokend water overheen. Laat ze 10 minuten weken tot ze zacht zijn.
-
Soep bereiden (15 minuten):
- Verhit de sesamolie in de soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak deze gedurende 2-3 minuten tot ze geurig zijn.
- Voeg de shiitake paddestoelen en wortel toe en bak nog eens 5 minuten tot alles zacht begint te worden.
- Voeg de groentebouillon en de sojasaus toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes koken.
-
Afmaken (5 minuten):
- Giet de glasnoedels af en voeg ze toe aan de soep. Laat alles nog 2 minuten sudderen.
- Proef de soep en voeg naar wens wat peper toe.
-
Serveren (5 minuten):
- Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander.
- Serveer warm en geniet van je heerlijke zoutarme shiitake soep met glasnoedels!
Totale bereidingstijd: 40 minuten.
Dit recept is perfect voor iedereen die bewust bezig is met hun zoutinname, maar toch wil genieten van een lekkere en voedzame maaltijd.









Reacties