Salade met Halloumi, Paprika en Linzen
Benodigdheden:
- Groene of rode paprika’s
- Halloumi kaas
- Linzen (bij voorkeur voorgekookt of uit blik)
- Rucola of gemengde salade
- Olijfolie
- Citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: pijnboompitten of walnoten voor extra crunch
Ingrediënten:
- 200 g Halloumi kaas
- 2 paprika’s (rood en geel)
- 250 g linzen
- 100 g rucola of gemengde salade
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: 30 g pijnboompitten of walnoten
Te nemen stappen:
- Voorbereiden: Snijd de paprika’s in dunne reepjes en de Halloumi in plakken. (5 minuten)
- Bak de Halloumi: Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de plakken Halloumi aan beide zijden goudbruin. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten per kant. (8 minuten)
- Voeg linzen toe: Als je linzen uit blik gebruikt, spoel ze dan af en laat ze goed uitlekken. Meng de linzen met de gebakken paprika’s in een grote kom. (5 minuten)
- Samenstellen van de salade: Voeg de rucola bij het linzen-paprika mengsel. Voeg de gebakken Halloumi plakken toe en hussel voorzichtig door. (2 minuten)
- Dressings maken: Meng de olijfolie en citroensap in een klein bakje. Breng op smaak met zout en peper, en giet dit over de salade. (3 minuten)
- Optioneel: Voeg noten toe: Rooster de pijnboompitten of walnoten kort in een droge pan en strooi ze over de salade voor extra crunch. (3 minuten)
Totaal benodigd: 30 minuten
Reacties