Romige volkoren pasta met kalkoenreepjes en pompoenblokjes
Benodigdheden
- Pan voor het koken van pasta
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
Ingredienten
- 250g volkoren pasta
- 200g kalkoenreepjes
- 300g pompoenblokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 200ml kookroom
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 50g geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
- Verse peterselie voor garnering (optioneel)
Te nemen stappen
- Breng een grote pan met water aan de kook voor de pasta.
- Voeg de volkoren pasta toe aan het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 8-10 minuten).
- Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui en de geperste knoflook toe aan de pan en bak totdat ze glazig zijn (ongeveer 2-3 minuten).
- Voeg de kalkoenreepjes toe en bak deze goudbruin (ongeveer 5-7 minuten).
- Voeg de pompoenblokjes toe aan de koekenpan en bak deze mee totdat ze zacht zijn (ongeveer 5-7 minuten).
- Giet de kookroom bij de kalkoen en pompoen, roer goed door en laat het geheel nog een paar minuten sudderen (ongeveer 3-5 minuten).
- Breng op smaak met zout en peper.
- Als de pasta klaar is, giet deze af en voeg toe aan de koekenpan. Meng alles goed door elkaar.
- Serveer de pasta in borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie indien gewenst.
Tijdslijn
- Koken van pasta: 10 minuten
- Bereiden van de saus: 15 minuten
- Totaal benodigde tijd: 25 minuten
Reacties