Recept: Romige Orzo met Pompoen & Salie
Benodigdheden:
- 1 grote pan
- Snijplank
- Kooklepel
- Grote lepel of schep
- Serveerschaal
Ingrediënten:
- 250 g orzo
- 300 g pompoen, in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 100 ml room (of plantaardige room)
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 handvol verse salie, gescheurd
- Peper en zout naar smaak
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (5 minuten): Snijd de pompoen in blokjes, hak de ui en de knoflook fijn, en scheur de salie in stukjes.
- Pompoen bakken (10 minuten): Verhit de olijfolie in de grote pan op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze gedurende 5 minuten tot ze beginnen te kleuren. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak nog eens 5 minuten totdat de ui glazig is.
- Orzo koken (15 minuten): Voeg de orzo toe aan de pan en roer alles goed door. Schenk de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer 10-15 minuten sudderen, af en toe roeren, totdat de orzo gaar is en de bouillon is opgenomen.
- Romige afwerking (5 minuten): Voeg de room en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door tot alles goed gemengd is. Voeg de gescheurde salie toe en breng op smaak met peper en zout.
- Serveren (5 minuten): Serveer de romige orzo direct in een grote schaal en garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas en salie.
Tijdslijn:
- Totaal: 40 minuten
- Voorbereiding: 5 minuten
- Pompoen bakken: 10 minuten
- Orzo koken: 15 minuten
- Romige afwerking: 5 minuten
- Serveren: 5 minuten
Reacties