Recept Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Romige bloemkoolsoep uit de Dutch Oven

    Romige bloemkoolsoep uit de Dutch Oven

    Romige Bloemkoolsoep uit de Dutch Oven

    Een heerlijke, romige bloemkoolsoep bereid in een Dutch Oven – perfect voor een koude dag of wanneer je behoefte hebt aan een comfortende, warme maaltijd.

    Benodigdheden

    • Dutch Oven of een grote soeppan
    • Staafmixer of blender
    • Snijplank en scherp mes
    • Maatbeker en lepels

    Ingrediƫnten

    • 1 grote bloemkool, in roosjes
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 liter groentebouillon
    • 200 ml room
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel tijm
    • Peper en zout naar smaak
    • Geroosterde pijnboompitten voor garnering (optioneel)
    • Bosje verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

    Stappen

    1. Verhit de olijfolie in de Dutch Oven op een middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
    2. Voeg de bloemkoolroosjes en tijm toe, bak kort mee en zorg dat ze goed bedekt zijn met de ui en knoflook.
    3. Giet de groentebouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het ongeveer 20 minuten sudderen of totdat de bloemkool zacht is.
    4. Haal de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    5. Voeg de room toe aan de gepureerde soep en roer goed door. Verwarm de soep nog enkele minuten, maar laat het niet meer koken.
    6. Breng op smaak met peper en zout.
    7. Schep de soep in kommen. Garneer met pijnboompitten en/of verse peterselie als gewenst.

    Bereidingstijd

    Totale tijd: 45 minuten (Voorbereiding: 15 minuten, Koken: 30 minuten)

    Geniet van deze verwarmende soep als een voorgerecht of als een lichte hoofdmaaltijd. Ideaal te combineren met knapperig brood.

    Praat mee in onze 'recepten' groepen

    Bekijk alle groepen die Recepten zijn

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Romige bloemkoolsoep uit de Dutch Oven - Veelgestelde Vragen

    Wat is een Dutch Oven?

    Een Dutch Oven is een zware, gietijzeren pan met een strak sluitend deksel die gebruikt kan worden op het fornuis, in de oven en zelfs boven open vuur. Door het dikke gietijzer wordt de warmte gelijk verdeeld en blijft deze lang behouden.

    Begin met het sauteren van uien en knoflook in de Dutch Oven. Voeg daarna stukjes bloemkool toe en bak kort mee. Giet er vervolgens bouillon bij en laat het geheel zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Pureer de soep en voeg room toe voor extra romigheid.

    Voor deze soep heb je bloemkool, uien, knoflook, kippen- of groentebouillon, room, zout en peper nodig. Optioneel kun je kruiden zoals tijm of laurier toevoegen voor extra smaak.

    Laat de soep 20-30 minuten zachtjes koken nadat je de bloemkool en bouillon hebt toegevoegd, of totdat de bloemkool helemaal zacht is. Dit zorgt ervoor dat alle smaken goed mengen.

    Ja, je kunt andere groenten zoals wortels, aardappelen of prei toevoegen om de soep meer body en variatie in smaak te geven.

    Ja, als je groentebouillon gebruikt in plaats van kippenbouillon, is deze soep geheel vegetarisch. Let ook op de keuze van room of roomvervangers om het gerecht veganistisch te maken.

    Ja, bloemkoolsoep kan uitstekend ingevroren worden. Zorg dat je de soep volledig laat afkoelen voordat je deze invriest en gebruik binnen drie maanden voor de beste smaak en textuur.

    Serveer de romige bloemkoolsoep warm, eventueel gegarneerd met verse kruiden, extra zwarte peper of een scheutje room. Lekker met knapperig brood aan de zijkant.

    De Dutch Oven houdt warmte uitstekend vast en verdeelt deze gelijkmatig, wat ideaal is voor langzaam garen, sudderen en stoven. Dit resulteert in gerechten die vol van smaak zijn.

    Ja, het is mogelijk om bloemkoolsoep in een gewone pan te maken, maar het voordeel van een Dutch Oven is dat hij de warmte beter vasthoudt, wat resulteert in een gelijkmatigere garing en betere menging van smaken.

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 8 van 8 groepen

    Bekijken van 1 – 8 van 8 groepen