Romige Bloemkoolsoep uit de Dutch Oven
Een heerlijke, romige bloemkoolsoep bereid in een Dutch Oven – perfect voor een koude dag of wanneer je behoefte hebt aan een comfortende, warme maaltijd.
Benodigdheden
- Dutch Oven of een grote soeppan
- Staafmixer of blender
- Snijplank en scherp mes
- Maatbeker en lepels
Ingrediƫnten
- 1 grote bloemkool, in roosjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml room
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel tijm
- Peper en zout naar smaak
- Geroosterde pijnboompitten voor garnering (optioneel)
- Bosje verse peterselie, fijngehakt (optioneel)
Stappen
- Verhit de olijfolie in de Dutch Oven op een middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
- Voeg de bloemkoolroosjes en tijm toe, bak kort mee en zorg dat ze goed bedekt zijn met de ui en knoflook.
- Giet de groentebouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het ongeveer 20 minuten sudderen of totdat de bloemkool zacht is.
- Haal de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Voeg de room toe aan de gepureerde soep en roer goed door. Verwarm de soep nog enkele minuten, maar laat het niet meer koken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in kommen. Garneer met pijnboompitten en/of verse peterselie als gewenst.
Bereidingstijd
Totale tijd: 45 minuten (Voorbereiding: 15 minuten, Koken: 30 minuten)
Geniet van deze verwarmende soep als een voorgerecht of als een lichte hoofdmaaltijd. Ideaal te combineren met knapperig brood.