Romige Avocado-Orzo-salade
Benodigdheden:
- Grote kookpan
- Zeef of vergiet
- Mengkom
- Snijplank
- Mes
Ingredienten:
- 200 g orzo
- 2 rijpe avocado’s
- 1 limoen (voor het sap)
- 150 g cherrytomaatjes
- 50 g feta kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie (ter garnering)
Te nemen stappen:
- Koken van de orzo (10 minuten): Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de orzo toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking, meestal 8-10 minuten. Roer regelmatig.
- Afgieten en afkoelen (5 minuten): Giet de orzo af in een zeef of vergiet en spoel met koud water om de kookfase te stoppen. Laat het een paar minuten staan om volledig af te koelen.
- Avoido’s voorbereiden (5 minuten): Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in blokjes en doe deze in een grote mengkom.
- Cherrytomaatjes en feta toevoegen (3 minuten): Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg ze toe aan de kom met avocado. Verbrokkel de feta kaas er bovenop.
- Romige dressing maken (5 minuten): Meng in een klein kommetje het sap van de limoen, olijfolie, gehakte knoflook, zout en peper. Klop goed door elkaar.
- Samenvoegen (2 minuten): Voeg de afgekoelde orzo toe aan de kom en giet de romige dressing erover. Meng alles voorzichtig door elkaar totdat de ingrediënten goed gecombineerd zijn.
- Serveren (5 minuten): Garneer de salade met verse peterselie en serveer direct. Geniet van je romige avocado-orzo-salade!
Totaal tijd: 35 minuten
Reacties