Roerbak van Boerenkool, Kikkererwten en Tahini
Dit is een zoutarm recept. Dit gerecht is voedzaam, lekker en eenvoudig te bereiden. Het bevat geen toevoegingen van zout, maar is vol van smaak door de combinatie van specerijen en tahini.
Benodigdheden
- Wok of grote koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Stamper of lepel (voor kikkererwten)
- Kom voor het mengen van de saus
- Leuk servies voor het serveren
Ingredienten
- 300 gram boerenkool, gewassen en grof gesneden
- 400 gram kikkererwten (uit blik of gekookt)
- 2 eetlepels tahini
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, in ringen gesneden
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Begin met het voorbereiden van de ingrediënten. Snijd de boerenkool, ui en hak de knoflook fijn. Als je kikkererwten uit blik gebruikt, giet ze af en spoel ze goed af onder koud water.
Stap 2: Saus Maken (5 minuten)
Meng in een kom de tahini, citroensap, knoflook, komijnpoeder, paprika en een beetje peper. Voeg een eetlepel water toe om de saus dunner te maken en meng goed. Zet dit even apart.
Stap 3: Uien en Boerenkool Roerbakken (10 minuten)
Verhit de olijfolie in de wok op middelhoog vuur. Voeg de uienringen toe en bak ze tot ze glazig zijn (ongeveer 3-4 minuten). Voeg daarna de boerenkool toe en bak deze tot hij geslonken en zacht is (ongeveer 5-6 minuten).
Stap 4: Kikkererwten Toevoegen (5 minuten)
Voeg de kikkererwten toe aan de wok en meng goed met de boerenkool en uien. Laat het geheel nog 3-4 minuten op het vuur staan, zodat de kikkererwten goed warm worden.
Stap 5: Saus Toevoegen (2 minuten)
Haal de wok van het vuur en voeg de tahini-saus toe. Meng alles goed door elkaar zodat de groenten en kikkererwten mooi bedekt zijn met de saus. Proef en voeg indien nodig extra peper toe.
Stap 6: Serveren (2 minuten)
Serveer de roerbak in mooie borden en garneer eventueel met wat extra tahini of een paar druppels citroensap. Geniet van deze gezonde, zoutarme maaltijd!
Reacties