Rode Thai Curry met Kokosmelk (Zoutarm Recept)
Dit heerlijke recept voor Rode Thai Curry met Kokosmelk is niet alleen smaakvol, maar ook zoutarm. Perfect voor een gezonde maaltijd!
Benodigdheden
- Keukenmateriaal:
- Kookpan of wok
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel of spatel
- Maatbekers en eetlepels
- Keukenweegschaal
Ingrediënten
- Hoofdingrediënten:
- 400 ml kokosmelk
- 300 g kipfilet, in blokjes
- 1 grote rode paprika, in reepjes
- 1 courgette, in blokjes
- 200 g champignons, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel verse gember, geraspt
- 1 eetlepel rode currypasta (let op de zoutinhoud)
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Peper naar smaak
- Verse koriander, ter garnering
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiden (10 minuten)
- Was en snijd de groenten: paprika, courgette en champignons.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Hak de knoflook en rasp de gember.
Stap 2: Bakken van de kip (5 minuten)
- Verhit de plantaardige olie in een kookpan of wok op middelhoog vuur.
- Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin in ongeveer 5 minuten. Roer regelmatig.
Stap 3: Groenten toevoegen (5 minuten)
- Voeg de fijngehakte knoflook, geraspte gember, rode currypasta, paprika, courgette, en champignons toe aan de pan.
- Roer alles goed door en laat het ongeveer 5 minuten koken totdat de groenten begin zacht te worden.
Stap 4: Kokosmelk toevoegen (10 minuten)
- Giet de kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Verlaag het vuur en laat de curry nog eens 10 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Stap 5: Afronden (5 minuten)
- Breng op smaak met peper en laat het desgewenst nog een paar minuten staan.
- Serveer de curry met verse koriander als garnering.
Totaal tijd: 35 minuten
Geniet van jouw heerlijke zoutarme Rode Thai Curry met Kokosmelk!









Reacties