Heerlijke Hawaïaanse Rijstwok met Kip en Ananas
Wellicht heb je al gehoord dat de Hawaïaanse keuken vol heerlijke en gezonde smaken zit. Dit recept voor Rijstwok met Kip en Ananas is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook een ware boost voor je hartgezondheid. Omega 3-vetzuren en antioxidanten combineren in deze maaltijd om je hart en bloedvaten sterk te houden. Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200 gram volle rijst (bij voorkeur zilvervliesrijst)
- 250 gram kipfilet, in blokjes
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 150 gram verse ananas, in stukjes (of een blikje ananas, op sap)
- 2 eetlepels sojasaus (eventueel met minder zout)
- 1 eetlepel sesamolie
- Een handvol verse spinazie of boerenkool
- Snuifje zout en peper naar smaak
- Sesamzaadjes ter garnering
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat het daarna even afkoelen.
- Verhit de sesamolie in een grote wok op middelmatige temperatuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze glazig zijn.
- Voeg de blokjes kipfilet toe en bak ze goudbruin en gaar.
- Wanneer de kip bijna gaar is, voeg je de paprika en ananas toe. Roer alles goed door elkaar en kook nog eens 3-4 minuten.
- Voeg de gekookte rijst, sojasaus, en spinazie of boerenkool toe. Roer alles goed door en bak nog 2-3 minuten tot de spinazie geslonken is.
- Breng op smaak met zout en peper, en garneer met sesamzaadjes.
Serveer en geniet!
Je heerlijke Hawaïaanse rijstwok is nu klaar! Schep het op een mooi bord en laat je verrassen door de combinatie van smaken. Deze maaltijd is perfect voor een doordeweekse avond, maar ook ideaal voor een gezellig diner met vrienden of familie. Eet smakelijk en geef je hart de voeding die het nodig heeft!
Reacties