Quinoasalade met Geroosterde Paprika en Spinazie
Dit recept is een zoutarm recept dat heerlijk, gezond en makkelijk te bereiden is. De combinatie van quinoazaad, geroosterde paprika en spinazie zorgt voor een voedzame maaltijd, vol met smaak zonder toegevoegd zout.
Benodigdheden
- Grote mengkom
- Kookpan met deksel
- Bakplaat
- Bakpapier
- Kleinere pan of steelpan (voor dressing)
- Snijmes
- Snijplank
- Lepel of garde (voor het mengen)
Ingrediënten
- 150 gram quinoa
- 2 rode paprika’s
- 150 gram verse spinazie
- 1 kleine rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Peper naar smaak
- Optioneel: Feta of geitenkaas (voor garnering)
Stappen en Tijdsduur
- Quinoa koken (15 minuten)
Spoel de quinoa goed af onder koud stromend water. Doe de quinoa in een kookpan met 2 keer zoveel water (300 ml) en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Haal van het vuur en laat 5 minuten staan. - Paprika’s roosteren (20 minuten)
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes. Leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika’s in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, tot de huid zwartgeblakerd is. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen. Verwijder dan de schil. - Groenten snijden (10 minuten)
Snijd de geroosterde paprika’s in reepjes. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Voeg alles toe aan de grote mengkom, samen met de spinazie. - Dressing maken (5 minuten)
Meng in een kleine pan of steelpan de olijfolie, appelciderazijn, gedroogde oregano en peper. Verhit kort op een laag vuur tot alles goed gemengd is (niet koken). - Salade samenstellen (5 minuten)
Voeg de gekookte quinoa toe aan de grote mengkom met de groenten. Giet de dressing eroverheen en meng alles goed door elkaar. - Serveren (5 minuten)
Serveer de salade in kommen en verkruimel eventueel wat feta of geitenkaas over de top voor extra smaak. Geniet van je zoutarme quinoasalade!
Reacties