Quinoa ‘Sushi’ met Zalm en Komkommer
Dit recept voor quinoa sushi is een heerlijke en gezonde twist op de traditionele sushi. Met frisse komkommer en smakelijke zalm is het perfect als lichte maaltijd of snack!
Benodigdheden
- 1 grote kom
- 1 kookpan
- 1 snijplank
- 1 scherp mes
- 1 sushi mat
- Plastic folie
- 1 kleine kom voor de sojasaus
Ingrediënten
- 150g quinoa
- 300ml water
- 100g verse zalm (sashimi-kwaliteit)
- 1/2 komkommer
- 2 el rijstazijn
- 1 el suiker
- 1/2 tl zout
- Nori vellen (zeewier)
- Sojasaus (naar smaak)
- Wasabi en ingelegde gember (optioneel)
Te nemen stappen
- Quinoa bereiden (20 minuten)
- Was de quinoa goed onder koud water.
- Breng 300ml water aan de kook in een pan.
- Voeg de quinoa toe, dek de pan af en laat het 15 minuten sudderen op laag vuur.
- Haal van het vuur en laat nog 5 minuten staan, met de deksel op de pan.
- Vullen en op smaak brengen (5 minuten)
- Voeg de rijstazijn, suiker en zout toe aan de quinoa en meng goed door.
- Laat de quinoa afkoelen tot kamertemperatuur.
- Groenten snijden (5 minuten)
- Snijd de komkommer in dunne reepjes.
- Snijd de zalm in lange, dunne strips.
- Rol de sushi (10 minuten)
- Leg een nori vel op de sushi mat en bedek het met een laag quinoa.
- Leg in het midden een paar stripjes zalm en komkommer.
- Rol de sushi op met behulp van de mat, druk stevig aan.
- Snijd de rol in gelijke stukjes met een scherp mes.
- Serveren (5 minuten)
- Leg de sushi stukjes op een bord en serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.
Tijdsindicatie
Totaal tijd: ongeveer 45 minuten
Geniet van je zelfgemaakte quinoa ‘sushi’ met zalm en komkommer!
Reacties