Pulp Crackers van Juicer Pulp
Dit is een Perfect zoutarm recept voor het maken van heerlijke crackers met de pulp die je overhoudt na het persen van sap. Het is een duurzame en gezonde manier om restjes te gebruiken!
Benodigdheden
- Kom
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Spatel
- Mes of deegroller
- Keukenweegschaal
Ingrediƫnten
- 250 gram juicer pulp (bijvoorbeeld van wortelen, bieten of een combinatie)
- 100 gram havervlokken (of glutenvrije optie)
- 50 ml olijfolie
- 50 ml water
- 1 theelepel gedroogde kruiden (zoals oregano of rozemarijn)
- 1 theelepel knoflookpoeder
Stappen en Tijdsduur
- Voorbereiding van de oven – Verwarm de oven voor op 180°C (356°F). Tijd: 10 minuten
- Combineren van de ingrediĆ«nten – Doe de juicer pulp, havervlokken, olijfolie, water, gedroogde kruiden en knoflookpoeder in een kom. Meng goed met een spatel tot je een homogene massa hebt. Tijd: 5 minuten
- Uitsteken en vormen van het deeg – Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Maak het mengsel plat met de spatel of met een deegroller, tot het ongeveer 0,5 cm dik is. Snijd het deeg met een mes in rechthoekige of vierkante stukken. Tijd: 10 minuten
- Bakken van de crackers – Plaats de bakplaat in de oven en bak de crackers 25-30 minuten, totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Halverwege de baktijd kun je ze omdraaien voor een gelijkmatige bak. Tijd: 25-30 minuten
- Afkoelen – Haal de crackers uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen. Hierdoor worden ze nog knapperiger. Tijd: 10 minuten
Serveertip
Serveer de crackers als snack met hummus, avocado of een andere dip naar keuze. Ze zijn ook heerlijk om te combineren met kaas (zoutarm) of andere spreads.
Bewaren
Bewaar de crackers in een luchtdichte verpakking. Ze blijven maximaal een week goed, maar waarschijnlijk zijn ze eerder op!









Reacties