Portobello Benedict met Ei – Zoutarm Recept
Dit heerlijke Portobello Benedict met Ei recept is perfect voor een smakelijke brunch en bevat weinig zout. Volg de onderstaande stappen om dit gerecht thuis te bereiden!
Benodigdheden
- Kookgerei:
- Koekenpan
- Steelpan
- Slotted lepel
- Garde
- Bord
- Snijplank
- Mes
Ingrediƫnten
- 2 grote Portobello-paddenstoelen
- 2 grote eieren
- 1 Avocado
- 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld olijfolie of kokosolie)
- 1 eetlepel witte balsamicoazijn
- Peper naar smaak
- 1 theelepel mosterd (optioneel)
- Verse kruiden (bijvoorbeeld peterselie of bieslook)
Bereidingswijze
Stap 1: Portobello-paddenstoelen voorbereiden (5 minuten)
Begin met het schoonmaken van de Portobello-paddenstoelen. Gebruik een vochtige doek om het vuil te verwijderen. Snijd de steeltjes af en snijd de paddenstoelen naar wens door. Je kunt ze in de lengte halveren of in plakjes snijden.
Stap 2: Paddenstoelen bakken (10 minuten)
Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Leg de Portobello-paddenstoelen in de pan en bak ze gedurende ongeveer 5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper.
Stap 3: Eieren pocheren (5-7 minuten)
Breng een klein steelpan met water aan de kook en voeg de witte balsamicoazijn toe. Verminder de hitte zodat het water zachtjes suddert. Breek voorzichtig de eieren in het water en laat ze 3-4 minuten pocheren, tot het eiwit is gestold maar de dooier nog zacht is. Gebruik een slotted lepel om de eieren uit het water te halen.
Stap 4: Avocado voorbereiden (3 minuten)
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in plakjes en breng op smaak met een beetje peper.
Stap 5: Opbouwen van de Portobello Benedict (2 minuten)
Neem een bord en leg een Portobello-paddenstoel onderop. Leg daarop een paar plakjes avocado en vervolgens het gepocheerde ei. Garneer met verse kruiden en, indien gewenst, een beetje mosterd voor extra smaak.
Totaal Bereidingstijd
Ongeveer 30 minuten.
Serveertips
Dit gerecht is heerlijk met een frisse salade of volkorenbrood ernaast. Geniet van je gezonde en zoutarme Portobello Benedict met Ei!









Reacties