Pompoensoep met kaneel en komijn (Zoutarm Recept)
Benodigdheden:
- Middelgrote pan
- Staafmixer of keukenmachine
- Snijplank
- Koksmes
- Leuker of grote lepel
- Maatbeker
- Kom voor restjes
Ingrediënten:
- 500 g pompoen (bijvoorbeeld Hokkaido of butternut), geschild en in blokjes
- 1 grote ui, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- 700 ml groentebouillon (zoutarm)
- Peper naar smaak
- Verse peterselie of bieslook voor garnering (optioneel)
Stappen:
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
- Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Snijd de ui in grove stukken en hak de knoflook fijn.
Stap 2: Bakken van de groenten (5 minuten)
- Verhit de olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden ui toe en bak deze totdat hij glazig is (circa 3 minuten).
- Voeg de knoflook, komijn en kaneel toe en bak dit nog 2 minuten mee. Let op dat de knoflook niet verbrandt!
Stap 3: Koken (20 minuten)
- Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en roer alles goed door.
- Giet de zoutarme groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Verlaag het vuur en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen zacht is.
Stap 4: Pureren (5 minuten)
- Haal de pan van het vuur. Gebruik een staafmixer of keukenmachine om de soep glad te pureren.
- Proef de soep en voeg eventueel peper naar smaak toe.
Stap 5: Serveren (5 minuten)
- Verdeel de soep over borden of kommen.
- Garneer met verse peterselie of bieslook, indien gewenst.
- Serveer warm en geniet van deze heerlijke, zoutarme pompoensoep!
Totaal tijd: 45 minuten
Reacties