Polyfenolrijke Rode Druif Salade
Deze zoutarme salade is niet alleen heerlijk, maar ook vol met antioxidanten en voedingsstoffen dankzij de rode druiven. Perfect als bijgerecht of als lichte maaltijd!
Benodigdheden
- Snijplank
- Koksmes
- Kom
- Houten lepel
- Serveerschaal
Ingrediƫnten
- 300 gram verse rode druiven
- 1 komkommer
- 1 kleine rode ui
- 50 gram feta (optioneel, voor extra smaak)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing (optioneel)
- Verse peper naar smaak
- Verse muntblaadjes (ter garnering)
Stappen
- Druiven voorbereiden (5 minuten)
- Was de rode druiven grondig onder koud stromend water.
- Verwijder de steeltjes en snijd de druiven doormidden als ze groot zijn.
- Groenten snijden (10 minuten)
- Schil de komkommer en snijd deze in kleine blokjes.
- Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen of kleine stukjes.
- Salade samenstellen (5 minuten)
- Doe de druiven, komkommer en rode ui in een kom.
- Als je feta gebruikt, verkruimel deze boven de groenten.
- Dressing maken (3 minuten)
- In een klein kommetje, meng de olijfolie, balsamicoazijn en honing (indien gebruikt).
- Breng op smaak met verse peper en meng goed.
- Dressing toevoegen (2 minuten)
- Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig met een houten lepel.
- Garneren en serveren (2 minuten)
- Garneer de salade met verse muntblaadjes.
- Dien op in een serveerschaal.
Tijdslijn
Totaal bereidingstijd: 27 minuten
Geniet van deze zoutarme polyfenolrijke rode druif salade vol smaak en gezonde ingrediƫnten!









Reacties