Pittige Taco-Orzo met Mais & Bonen
Deze pittige taco-orzo is een heerlijke en snelle maaltijd die perfect is voor een drukke weekavond. Vol van smaak en voeding, het is een favoriet voor het hele gezin!
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- Voor de orzo:
- 250g orzo
- 1 liter groentebouillon
- Voor de vulling:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 blikje zwarte bonen (400g), uitgelekt en afgespoeld
- 1 blikje mais (300g), uitgelekt
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijn
- Zout en peper naar smaak
- Voor de garnering:
- Verse koriander, gehakt
- Avocado, in plakjes
- Geraspte kaas (optioneel)
- Limoenpartjes
Stappen
- Kook de orzo: Breng de groentebouillon aan de kook in een kookpan. Voeg de orzo toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 8-10 minuten). Roer af en toe om plakken te voorkomen.
- Maak de vulling: Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook en paprika toe aan de pan en bak nog eens 2-3 minuten.
- Roer de zwarte bonen, mais, chilipoeder, paprikapoeder, komijn, zout en peper door het groentemengsel. Laat het 5 minuten op laag vuur sudderen.
- Combineer de orzo en vulling: Giet de orzo af en voeg deze toe aan de pan met het groentemengsel. Meng goed door elkaar.
- Serveer: Schep de pittige taco-orzo op borden en garneer met verse koriander, avocado, geraspte kaas en limoensap naar smaak.
Tijdslijn
- Koken van de orzo: 10 minuten
- Voorbereiding van de vulling: 10 minuten
- Vullen en combineren: 5 minuten
- Totaal: 25 minuten
Geniet van je pittige taco-orzo met mais en bonen!
Reacties