Pittige Kimchi met Daikon
Dit recept voor pittige kimchi met daikon is zoutarm, maar rijk aan smaak en gezond! Volg de onderstaande stappen om deze heerlijke kimchi zelf te maken.
Benodigdheden
- Grote mengkom
- Snijplank
- Mes
- Leesplank (of een groot bord)
- Punt of weckpotten voor het fermenteren
- Handblender of vijzel (voor het maken van de kimchi-pasta)
- Houdbare bak voor opslag
Ingredienten
- 500g daikon (radijs)
- 200g Chinese kool
- 1 wortel
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 stuk gember (ongeveer 2 cm)
- 2 eetlepels rijstmeel (of ander meel)
- 2 eetlepels appelciderazijn
- 1 eetlepel suiker of honing
- 1-2 eetlepels gochugaru (Koreaanse chilipoeder, naar smaak)
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- Water
Stappen
-
Voorbereiding van de groenten (15 minuten):
Snijd de daikon en wortel in dunne reepjes. Snijd de Chinese kool in kwarten en verwijder de stevige kern. Snijd de kool in fijnere stukken. Plaats de gesneden groenten in een grote mengkom. -
Grof zouten van de groenten (30 minuten):
Voeg een handvol (zoutarm) zout toe aan de groenten in de mengkom. Meng goed en laat ongeveer 30 minuten staan zodat de groenten wat vocht kunnen verliezen. -
Bereid de kimchi-pasta (15 minuten):
Kook 200 ml water in een pan. Meng in een aparte kom het rijstmeel met het warme water en roer goed door. Laat dit mengsel afkoelen. Voeg de gesneden knoflook, gember, appelciderazijn, suiker en gochugaru toe aan dit mengsel en meng tot een gladde pasta. -
Gemengde ingrediënten (10 minuten):
Spoel de daikon, kool en wortelen af onder koud water om het overtollige zout te verwijderen. Laat ze goed uitlekken en voeg ze toe aan de pasta. Voeg de lente-uitjes toe en meng alles goed door elkaar met je handen (gebruik bij voorkeur handschoenen om je handen te beschermen tegen de chilipasta). -
Fermentatie (1-2 dagen):
Doe de kimchi in een schone pot of weckpot en druk de kimchi stevig aan zodat er geen luchtbellen zijn. Laat de pot op kamertemperatuur staan voor 1 tot 2 dagen om te fermenteren. Controleer dagelijks en druk de kimchi indien nodig verder aan. -
Opslag (voor langere houdbaarheid):
Na de fermentatieperiode, neem de kimchi en zet deze in de koelkast. De smaken zullen zich verdiepen naarmate het langer staat.
Geniet van je zelfgemaakte zoutarme pittige kimchi met daikon! Deze kimchi is niet alleen lekker, maar ook gezond en vol probiotica.









Reacties