Pastasalade met rode biet, feta en walnoten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Zeef
- Saladekom
- Mes en snijplank
- Lepel voor het mengen
Ingredienten
- 250 g pasta (bijv. penne of fusilli)
- 200 g gekookte rode biet (in blokjes)
- 150 g feta (verkruimeld)
- 100 g walnoten (grof gehakt)
- 50 g rucola of gemengde sla
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- Peper en zout, naar smaak
Te nemen stappen
Stap 1: Pasta koken (10 minuten)
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
- Voeg de pasta toe en kook volgens de verpakking tot al dente.
Stap 2: Pasta afgieten (2 minuten)
- Giet de gekookte pasta af in een zeef en spoel kort met koud water om het kookproces te stoppen.
Stap 3: Ingrediënten mengen (5 minuten)
- Doe de afgekoelde pasta in een grote saladekom.
- Voeg de rode biet, feta, walnoten en rucola toe.
Stap 4: Dressing maken (2 minuten)
- Meng in een kleine kom de olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.
Stap 5: Salade afmaken (3 minuten)
- Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.