Pastasalade met krieltjes, sperziebonen en magere yoghurtdressing
Benodigdheden
- Kookpan
- Pan voor de krieltjes
- Zeef
- Kom voor de salade
- Garde of lepel
Ingrediënten
- 250 g pasta (bijvoorbeeld fusilli of penne)
- 300 g krieltjes
- 200 g sperziebonen
- 1/2 rode ui, fijn gesnipperd
- 150 g cherry tomaten, gehalveerd
- 75 g feta, verkruimeld (optioneel)
- 1/2 komkommer, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 200 g magere yoghurt
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden (zoals basilicum of peterselie, ter garnering)
Te nemen stappen
- Krieltjes koken (15 min)
- Breng water aan de kook in een pan.
- Voeg de krieltjes toe en kook ze in 10-15 minuten gaar.
- Giet de krieltjes af en laat ze afkoelen.
- Pasta koken (10 min)
- Kook intussen een andere pan met water.
- Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking (meestal 8-10 minuten).
- Giet de pasta af en laat ook deze afkoelen.
- Sperziebonen blancheren (5 min)
- Voeg de sperziebonen 3-4 minuten toe aan het kokende water van de pasta.
- Giet ze af en spoel ze met koud water om het kookproces te stoppen.
- Dressing maken (5 min)
- In een kom, meng de magere yoghurt, olijfolie, citroensap, zout en peper.
- Salade samenstellen (10 min)
- Snijd de afgekoelde krieltjes in helften.
- Voeg de pasta, krieltjes, sperziebonen, rode ui, cherry tomaten en komkommer toe in een grote kom.
- Giet de dressing over de salade en meng goed door elkaar.
- Verkruimel de feta erover als je dit gebruikt en garneer met verse kruiden.
Totaal tijd
- Ongeveer 45 minuten