Pasta met Rucola en Citroenpesto
Ben je op zoek naar een heerlijk en gezond gerecht dat niet alleen je smaakpapillen verwent, maar ook goed is voor je huid en ogen? Dan is deze Pasta met Rucola en Citroenpesto de perfecte keuze! Dit Italiaanse recept is laag in vet en zit boordevol beta-caroteen om je stralend te laten voelen. Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200g volkoren pasta (bijvoorbeeld spaghetti of fusilli)
- 150g rucola
- 1 teentje knoflook
- 50g pijnboompitten
- 50g Parmezaanse kaas (of een plantaardig alternatief voor veganisten)
- 1 citroen (sap en rasp)
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Zorg ervoor dat de pasta al dente is!
- Terwijl de pasta kookt, bereid je de citroenpesto. Doe de rucola, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, citroensap en -rasp in een keukenmachine.
- Meng de ingrediënten terwijl je langzaam de olijfolie toevoegt totdat je een smeuïge pesto hebt. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Als de pasta klaar is, giet je deze af en bewaar je een beetje van het kookwater.
- Voeg de pesto toe aan de pasta en meng goed door. Voeg eventueel wat kookwater toe om de saus romiger te maken.
- Serveer de pasta met extra rucola en een snufje Parmezaanse kaas bovenop. Geniet van je gezonde Italiaanse gerecht!
Waarom Dit Recept?
Deze Pasta met Rucola en Citroenpesto is niet alleen een genot voor de smaak, maar ook een ware boost voor je gezondheid. Rucola is rijk aan antioxidanten, terwijl citroen je een frisse smaak en een extra vitamine C-kick geeft. Een perfecte combinatie voor een stralende huid en gezonde ogen!
Dus waar wacht je nog op? Ga de keuken in en maak dit heerlijke recept. Je huid en ogen zullen je dankbaar zijn!
Reacties