Pasta met Bloemkool en Kerrie
Welkom in de wereld van smaak en gezondheid! Dit heerlijke Indische recept voor pasta met bloemkool en kerrie zit boordevol omega 3-vetzuren en ijzer, perfect voor een sterk hart en een goed immuunsysteem. Laten we samen de keuken in duiken en deze gezonde lekkernij bereiden!
Ingrediënten
- 200 gram volkoren pasta
- 1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel kerriepoeder (of naar smaak)
- 400 ml kokosmelk
- 100 gram spinazie (vers of diepvries)
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander (voor garnering)
Bereidingswijze
- Kook de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze glazig.
- Voeg de geperste knoflook en het kerriepoeder toe. Roer goed door en bak nog 1-2 minuten totdat de aroma’s vrij komen.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de pan en roer goed door. Bak de bloemkool ongeveer 5 minuten totdat deze begint te garen.
- Giet de kokosmelk erin en breng het geheel aan de kook. Laat het zachtjes pruttelen gedurende 10-15 minuten, of totdat de bloemkool zacht is.
- Voeg de spinazie toe en roer tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
- Serveer de pasta warm, gegarneerd met verse koriander voor een frisse smaak!
Geniet van je Gezonde Maaltijd!
Laat je niet alleen verrassen door de heerlijke smaken, maar ook door de gezondheidsvoordelen die dit gerecht biedt! Deze pasta met bloemkool en kerrie is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook een krachtige boost voor je hart en immuunsysteem. Eet smakelijk!
Reacties