Pasta met bloemkool en kerrie

hart, immuunsysteem

Recept per email ontvangen

Pasta met Bloemkool en Kerrie

Welkom in de wereld van smaak en gezondheid! Dit heerlijke Indische recept voor pasta met bloemkool en kerrie zit boordevol omega 3-vetzuren en ijzer, perfect voor een sterk hart en een goed immuunsysteem. Laten we samen de keuken in duiken en deze gezonde lekkernij bereiden!

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren pasta
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel kerriepoeder (of naar smaak)
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 gram spinazie (vers of diepvries)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander (voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze glazig.
  3. Voeg de geperste knoflook en het kerriepoeder toe. Roer goed door en bak nog 1-2 minuten totdat de aroma’s vrij komen.
  4. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de pan en roer goed door. Bak de bloemkool ongeveer 5 minuten totdat deze begint te garen.
  5. Giet de kokosmelk erin en breng het geheel aan de kook. Laat het zachtjes pruttelen gedurende 10-15 minuten, of totdat de bloemkool zacht is.
  6. Voeg de spinazie toe en roer tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
  8. Serveer de pasta warm, gegarneerd met verse koriander voor een frisse smaak!

Geniet van je Gezonde Maaltijd!

Laat je niet alleen verrassen door de heerlijke smaken, maar ook door de gezondheidsvoordelen die dit gerecht biedt! Deze pasta met bloemkool en kerrie is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook een krachtige boost voor je hart en immuunsysteem. Eet smakelijk!

Omega 3-vetzuren en ijzer voor een sterk hart en goede weerstand.

Recept per email ontvangen

Pasta met bloemkool en kerrie - Veelgestelde Vragen

Wat zijn de belangrijkste ingrediënten voor pasta met bloemkool en kerrie?

De belangrijkste ingrediënten zijn volkoren pasta, bloemkool, olijfolie, ui, knoflook, kerriepoeder, kokosmelk, spinazie, zout, peper en verse koriander.

Kook de volkoren pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet het af en zet het apart tot je het gaat mengen.

Ja, dit gerecht is al veganistisch door de gebruikte ingrediënten zoals kokosmelk en volkoren pasta.

De totale bereidingstijd is ongeveer 30-40 minuten, inclusief het koken van de pasta en het bereiden van de saus.

Ja, je kunt bijvoorbeeld erwtjes, paprika of wortelen toevoegen voor extra smaak en voeding.

Kokosmelk voegt romigheid toe aan het gerecht en zorgt voor een rijke, zachte smaak die goed samengaat met kerrie.

Restjes kunnen in de koelkast worden bewaard in een luchtdichte verpakking tot 3 dagen. Opwarmen in de pan of magnetron is aan te raden.

Ja, de smaken zijn mild en kunnen goed worden aangepast aan de voorkeuren van kinderen. Kijk uit voor te veel specerijen!

Voeg extra groenten toe zoals courgette of paprika, en kies voor meer kruiden en minder olie om het nog gezonder te maken.

Een frisse groene salade maakt een perfecte aanvulling op dit gerecht, of serveer met een stuk volkoren brood voor extra vezels.

Geniet van een romige, maar lichte pasta boordevol gezonde vetten en bladgroenten.

Reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Content copying is not allowed.