Oosterse koolsalade met sesam en sojasaus
Benodigdheden
- Schone snijplank
- Messenset
- Kom voor mengen
- Lepel of spatel
- Serveerschaal
Ingrediënten
- 1/2 witte kool
- 1/2 rode kool
- 2 wortels
- 1/2 komkommer
- 1 bosui
- 2 eetlepels sesamzaad
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- 1 theelepel sesamolie
- Peper en zout naar smaak
Te nemen stappen
- Snijd de witte en rode kool in fijne reepjes. (5 minuten)
- Schil de wortels en rasp ze grof. (3 minuten)
- Snijd de komkommer in dunne plakjes. (2 minuten)
- Snijd de bosui in dunne ringetjes. (2 minuten)
- Doe alle gesneden groenten in een grote kom. (1 minuut)
- Rooster het sesamzaad in een droge pan tot het lichtbruin is. (3 minuten)
- Maak de dressing door sojasaus, rijstazijn, honing en sesamolie in een klein kommetje te mengen. (2 minuten)
- Giet de dressing over de salade en meng goed door. (2 minuten)
- Voeg het geroosterde sesamzaad en peper en zout naar smaak toe. (1 minuut)
- Laat de salade 10 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. (10 minuten)
- Serveer de salade in een mooie serveerschaal. (2 minuten)