Recept voor Zoutarme Notenrepen met Pure Chocolade
Deze heerlijke notenrepen zijn niet alleen makkelijk te maken, maar ook zoutarm. Perfect voor een gezonde snack! Volg dit eenvoudige recept stap voor stap.
Benodigdheden
- Keukengerei:
- Oven
- Bakvorm (20 cm x 20 cm)
- Zeef
- Mengkom
- Spatel
- Kookpan voor au bain-marie
- Mes en snijplank
- In het recept:
- Honing of ahornsiroop (50 g)
- Havermout (150 g)
- Gemengde noten (ongezouten, 150 g)
- Gedroogde vruchten (bijv. cranberries of rozijnen, 100 g)
- Pure chocolade (70% cacao, 100 g)
- Geraspte kokos (optioneel, 50 g)
Ingrediënten
- 50 g Honing of ahornsiroop
- 150 g Havermout
- 150 g Gemengde noten (zoals amandelen, walnoten en hazelnoten)
- 100 g Gedroogde vruchten (bijv. cranberries of rozijnen)
- 100 g Pure chocolade (70% cacao)
- 50 g Geraspte kokos (optioneel)
Stappenplan
- Voorbereiding: 10 minuten
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier en zet deze opzij. - Nootmix maken: 5 minuten
Snijd de noten grof met een mes op de snijplank. Meng de gemengde noten, havermout, gedroogde vruchten en geraspte kokos in een grote mengkom. - Plakkerige basis maken: 10 minuten
Smelt de honing of ahornsiroop au bain-marie in een kookpan. Voeg het notenmengsel toe en roer alles goed door met een spatel totdat alle ingrediënten zijn bedekt. - Masseren in de bakvorm: 5 minuten
Spatel het mengsel in de voorbereide bakvorm en druk het goed aan met de achterkant van een lepel of met je handen. - Bakken: 20 minuten
Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de notenrepen gedurende 15-20 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen in de vorm. - Chocolade smelten en bestrijken: 5 minuten
Terwijl de notenrepen afkoelen, smelt je de pure chocolade au bain-marie. Zodra de notenrepen zijn afgekoeld, snijd je ze in repen en bestrijk je ze met de gesmolten chocolade. - Afkoelen en serveren: 30 minuten
Laat de chocolade uitharden op kamertemperatuur of in de koelkast. Snij de repen in de gewenste formaat en serveer.
Totale tijd:
Ongeveer 1 uur en 10 minuten (exclusief afkoeltijd voor de chocolade)
Geniet van deze heerlijke, zoutarme notenrepen met pure chocolade!









Reacties
Beste, deze ‘repen’ zijn niet stevig en vallen in 100 stukjes uiteen. Lekkere muesli gemaakt, dat wel.
Dank je voor je reactie! Wat jammer dat de repen bij jou uit elkaar vielen — gelukkig smaakte het mengsel alsnog goed als muesli.
Bij dit soort repen zit het vaak in hoe stevig het mengsel wordt aangedrukt en hoe lang het kan uitharden. Een paar dingen die kunnen helpen als je het nog eens probeert:
– Druk het mengsel echt heel hard aan in de vorm, zodat het goed samenpakt.
– Gebruik eventueel iets meer honing/ahornsiroop, dat werkt als “lijm”.
– Laat de plaat volledig afkoelen (liefst in de koelkast) voordat je gaat snijden.
Maar bedankt voor het delen — zulke opmerkingen helpen anderen ook!