Mexicaanse Kip Fajita Wrap
Welkom bij dit heerlijke recept voor een Mexicaanse Kip Fajita Wrap! Dit gerecht is laag in zout, rijk aan vezels en eiwitten, en uitstekend voor je hart en darmen. Perfect voor een gezonde lunch of een gemakkelijk diner. Laat je inspireren door de smaken van Mexico en maak deze smakelijke wraps in een handomdraai!
Ingrediënten
- 2 grote volkoren wraps
- 250 g kipfilet, in reepjes
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 1 groene paprika, in dunne reepjes
- 1 grote ui, in ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en cayennepeper naar smaak
- 1 avocado, in plakjes
- Handvol rucola of spinazie
- 0,5 kopje Griekse yoghurt (als gezonde vervanger voor saus)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze glazig zijn.
- Voeg de kipreepjes toe en bak ze goudbruin. Voeg vervolgens de paprika’s toe en bak alles nog eens 5-7 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Strooi het komijnpoeder, paprikapoeder, peper en cayennepeper over de kip en groenten. Roer goed door en laat nog een paar minuten op het vuur staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Neem de wraps en leg een handvol rucola of spinazie in het midden. Voeg de kip-groentemix toe, gevolgd door de plakjes avocado.
- Top de wraps af met een flinke lepel Griekse yoghurt voor extra romigheid en serveer meteen.
Serveer Tip
Snijd de wraps doormidden en serveer met een frisse salade of wat extra rucola aan de zijkant. Geniet van deze gezonde, smaakvolle Mexicaanse Kip Fajita Wrap! Het is een feest voor je smaakpapillen en een boost voor je gezondheid!
Laat je niet tegenhouden, ga aan de slag in de keuken en maak deze heerlijke wraps. Je lichaam zal je dankbaar zijn!
Reacties