Mediterrane Orzo-salade met Gegrilde Groenten
Benodigdheden:
- Kookpan
- Bakplaat
- Grillpan of barbecue
- Slakom
- Keukenmes
- Snijplank
Ingrediënten:
- 250 gram orzo
- 1 courgette, in plakjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 rode ui, in ringen
- 100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- 50 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 50 gram feta, verkruimeld
- Verse basilicum, voor garavering
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen:
- Orzo koken (10 minuten): Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en spoel af onder koud water.
- Groenten voorbereiden (10 minuten): Snijd de courgette, paprika’s en ui in de gewenste stukjes en plaats ze op de bakplaat.
- Groenten grillen (15 minuten): Verhit de grillpan of barbecue. Besprenkel de voorbereide groenten met olijfolie, zout, peper en de fijngehakte knoflook. Grill de groenten gedurende 10-15 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Salade samenstellen (5 minuten): Meng in een grote slakom de gekookte orzo, gegrilde groenten, cherrytomaatjes en balsamicoazijn. Roer goed door en voeg naar wens extra zout en peper toe.
- Feta en basilicum toevoegen (3 minuten): Strooi de verkruimelde feta en verse basilicum over de salade. Meng voorzichtig door elkaar.
- Serveren (0 minuten): Serveer de mediterrane orzo-salade direct of laat het enkele uren in de koelkast staan voor een koude salade.
Totaalbereidingstijd: Ongeveer 53 minuten
Reacties