Mediterrane couscous met geroosterde paprika
Benodigdheden
- Scherp mes
- Snijplank
- Oven
- Bakplaat
- Kom
- Kookpan
Ingrediënten
- 200 gram couscous
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram feta
- Handvol verse peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 citroen (het sap)
Bereidingstijd
Totale tijd: 40 minuten
Stappen
- Verwarm de oven voor: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Rol de paprika’s: Was de paprika’s, snijd ze in brede stroken en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Rosteren: Besprenkel de paprika’s met een eetlepel olijfolie en bestrooi ze met peper, zout en paprikapoeder. Rooster de paprika’s ongeveer 25 minuten in de oven tot ze zacht zijn en de randjes zwart blakeren.
- Bereid de couscous: Doe de couscous in een kom en overgiet met kokend water (de couscous moet net onder staan). Dek af en laat 5 minuten wellen. Roer de couscous daarna los met een vork.
- Fruit de ui en knoflook: Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de resterende olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Meng de ingrediënten: Haal de geroosterde paprika uit de oven en snijd in kleinere stukjes. Voeg deze samen met het ui-knoflookmengsel door de couscous.
- Voeg citroensap en kruiden toe: Pers het sap van de halve citroen uit en meng dit samen met de fijngehakte peterselie door de couscous.
- Serveren: Verkruimel de feta over de couscous en serveer warm of koud.