Mediterraanse Visstoof uit de Dutch Oven
Een heerlijke visstoofpot met een combinatie van verschillende vissoorten en verse groenten, gestoofd in een rijke tomatensaus. Dit gerecht wordt bereid in een Dutch oven, wat zorgt voor een gelijkmatige garing en heerlijke smaken.
Benodigdheden
- Dutch oven of een grote stoofpan met deksel
- Mes
- Snijplank
- Houten lepel
Ingrediënten
- 500 gram gemengde visfilets (bijvoorbeeld zalm, kabeljauw en tilapia), in blokjes
- 200 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 100 ml witte wijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Fresh parsley, fijngehakt, voor garnering
Bereiding
- Verhit de olijfolie in de Dutch Oven op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en sauteer tot ze zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg de paprikareepjes toe en bak deze 2 minuten mee.
- Strooi het paprikapoeder en de oregano over de groenten en roer goed door.
- Schenk de witte wijn in de pan en laat het 1 minuut koken om de alcohol te laten verdampen.
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de visfilets en garnalen toe aan de stoofpot en stoof het geheel met de deksel op de pan in ongeveer 5-7 minuten gaar.
- Proef de stoofpot en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Garneer met verse peterselie net voor het serveren.
Bereidingstijd
Total kooktijd: 30 minuten.