Marokkaanse Couscous Salade met Rozijnen en Amandelen
Deze Marokkaanse couscous salade is een kleurrijk en smaakvol gerecht, perfect als bijgerecht of lichte lunch. De combinatie van couscous, zoete rozijnen en knapperige amandelen maakt het een waar genot.
Benodigdheden
- Kom
- Kookpan
- Keukenmes
- Snijplank
- Houten lepel
Ingrediënten
- 200g couscous
- 300ml groentebouillon
- 100g rozijnen
- 50g geschaafde amandelen
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 komkommer, in blokjes
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, ter garnering
Stappen
- Kook de bouillon: Breng in een kookpan 300ml groentebouillon aan de kook. (5 minuten)
- Couscous bereiden: Zodra de bouillon kookt, voeg de couscous toe, haal de pan van het vuur en dek deze af. Laat de couscous ongeveer 5 minuten staan om te wellen. (5 minuten)
- Bereid de groenten: Snijd ondertussen de rode paprika, komkommer en rode ui in kleine blokjes. (5 minuten)
- Voeg ingrediënten toe: Voeg na 5 minuten de rozijnen, geschaafde amandelen, gesneden groenten, olijfolie, citroensap en komijnpoeder toe aan de couscous. Roer goed door. (5 minuten)
- Breng op smaak: Voeg zout en peper toe naar smaak en meng alles goed. (2 minuten)
- Serveren: Garneer de salade met verse peterselie en serveer hem lauw of op kamertemperatuur. (3 minuten)
Totaal bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
Geniet van je Marokkaanse Couscous Salade met Rozijnen en Amandelen als een heerlijke en voedzame maaltijd!
Reacties