Malse Kipsaté met Pindasaus
Welkom in de heerlijke wereld van de Indonesische keuken! Vandaag nodigen we je uit om aan de slag te gaan met een vezelrijk alternatief boordevol plantaardige eiwitten: een malse kipsaté met een romige pindasaus. Dit recept is niet alleen lekker, maar ook goed voor je darmen en hart. Perfect voor een gezellige BBQ of een gezonde maaltijd met vrienden en familie!
Ingrediënten
- Voor de kipsaté:
- 500g kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gember, geraspt
- 1 eetlepel limoensap
- Satéstokjes (geweekt in water)
- Voor de pindasaus:
- 200g pindakaas (bij voorkeur naturel)
- 200ml kokosmelk
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gemalen sambal oelek (of naar smaak)
Bereidingswijze
Kipsaté maken
- Meng in een kom de sojasaus, olijfolie, knoflook, gember en limoensap samen tot een marinade.
- Voeg de kipblokjes toe aan de marinade en laat dit minimaal 30 minuten marineren. Hoe langer, hoe beter!
- Verwarm de grill of BBQ voor op hoge temperatuur.
- Prik de gemarineerde kipblokjes op de satéstokjes.
- Grill de kipsaté 10-12 minuten, draai ze regelmatig zodat ze aan alle kanten mooi bruin en gaar worden.
Pindasaus bereiden
- Verwarm in een saucepan op een laag vuur de pindakaas en kokosmelk samen tot een gladde massa.
- Voeg sojasaus, honing, knoflook en sambal oelek toe en roer goed door elkaar. Laat het een paar minuten zachtjes pruttelen.
- Proef de saus en pas de smaak aan naar behoefte. Hou je van een pittigere saus? Voeg dan meer sambal toe!
Serveren
Serveer de malse kipsaté warm, overgoten met de heerlijke pindasaus. Voeg er wat frisse groenten of een salade bij voor een compleet gerecht. Deze combinatie is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook een boost voor je gezondheid!
Geniet van deze smakelijke en voedzame kipsaté met pindasaus. Je zult jezelf en je dierbaren verwennen met een gerecht dat zowel gezond als genieten is!
Reacties