Heerlijke Mexicaanse Maissoep met Limoen en Koriander
Welkom in de wereld van de Mexicaanse keuken! Deze verrukkelijke maissoep is niet alleen vol van smaak, maar ook rijk aan vezels en antioxidanten. Perfect voor een gezonde maaltijd die goed is voor je hart en darmen. Laten we snel beginnen met dit gezonde recept dat je smaakpapillen zal verwennen!
Ingrediënten:
- 2 blikken (400 g) maïs, uitgelekt
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 groene peper (bijv. jalapeño), fijngehakt (optioneel voor wat extra pit)
- 750 ml groentebouillon
- 1 limoen, sap en zeste
- 1 handvol verse koriander, grof gehakt
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Croutons of tortilla chips (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe en fruit deze ongeveer 5 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de geperste knoflook en de groene peper toe aan de pan. Bak dit nog eens 1-2 minuten, totdat de geur vrijkomt.
- Voeg de uitgelekte mais toe en bak dit nog eens 5 minuten, zodat de smaken goed gemengd worden.
- Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep vervolgens 10 minuten zachtjes koken.
- Neem de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Wil je een wat grovere textuur? Laat dan een deel van de mais merken om later toe te voegen!
- Voeg het sap en de zeste van de limoen toe, evenals de gehakte koriander. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm en garneer met croutons of tortilla chips voor een extra crunch!
Genieten maar!
Je hebt nu een heerlijke en gezonde maissoep klaar die niet alleen goed is voor je gezondheid, maar ook geweldig smaakt! Laat je verrassen door de combinatie van frisse limoen en aromatische koriander. Perfect voor doordeweeks of een gezellige bijeenkomst met vrienden. Eet smakelijk!
Reacties