Maïssoep met Geroosterde Paprikareepjes
Deze heerlijke maïssoep met geroosterde paprikareepjes is een perfecte keuze voor een warme lunch of een lichte avondmaaltijd. Gezond, eenvoudig te bereiden en vol smaak!
Benodigdheden
- Soeppan
- Blender of staafmixer
- Bakplaat
- Snijplank
- Messen
Ingrediënten
- Voor de soep:
- 2 blikken maïs (ongeveer 400 g elk)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 750 ml groentebouillon
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl paprika poeder
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Voor de geroosterde paprika:
- 2 rode paprika’s, in repen gesneden
- 1 el olijfolie
- Zout naar smaak
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika’s in repen en plaats ze op een bakplaat.
Stap 2: Rechtsje van de paprika’s (10 minuten)
Besprenkel de paprika-repen met olijfolie en zout. Rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, totdat ze zacht en lichtbruin zijn.
Stap 3: Bereiding van de soep (20 minuten)
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 5 minuten tot het glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1 minuut.
Voeg de gemalen komijn en paprikapoeder toe en roer goed door. Voeg de maïs (met vocht) en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
Stap 4: Blenden (5 minuten)
Gebruik een blender of staafmixer om de soep glad te pureren. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5: Serveren (5 minuten)
Serveer de soep in kommen en garneer met de geroosterde paprikareepjes.
Tijdslijn
- Voorbereiding: 10 minuten
- Geroosterde paprika’s: 20-25 minuten
- Bereiding van de soep: 20 minuten
- Blenden: 5 minuten
- Serveren: 5 minuten
Totaal: Ongeveer 1 uur
Geniet van je heerlijke maïssoep met geroosterde paprikareepjes!
Reacties