Linzenpasta met gerookte zalm en groene asperges
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Zeef
- Snijplank
- Mes
- Serveerschaal
Ingredienten
- 200 g linzenpasta
- 150 g gerookte zalm
- 200 g groene asperges
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel)
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiding (5 minuten)
- Breng een grote pan water met zout aan de kook.
- Snijd de harde uiteinden van de groene asperges af.
- Snipper de knoflook.
Stap 2: Kook de pasta (8 minuten)
- Voeg de linzenpasta toe aan het kokende water.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal ongeveer 7-9 minuten.
Stap 3: Kook de asperges (4 minuten)
- Voeg de groene asperges toe aan de pan met pasta 2 minuten voor het eind van de kooktijd.
- Ze moeten knapperig blijven.
Stap 4: Afgieten en mengen (2 minuten)
- Giet de pasta en asperges af in een zeef.
- Terwijl de pasta uitlekt, verhit je de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Stap 5: Bereid de saus (5 minuten)
- Voeg de gesnipperde knoflook toe aan de koekenpan en bak deze 1-2 minuten tot hij geurig is.
- Voeg de uitgelekte pasta en asperges toe aan de pan.
- Voeg de gerookte zalm in stukken toe en meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6: Serveren (2 minuten)
- Verdeel de pasta over borden of een serveerschaal.
- Garneer eventueel met Parmezaanse kaas.
Totaal tijd
25 minuten