Linzencurry uit de Dutch Oven
Een heerlijke en voedzame linzencurry, perfect voor een gezellige avond buiten rond het kampvuur of thuis op het fornuis. De Dutch Oven maakt het koken van deze curry een leuke en gemakkelijke ervaring.
Benodigdheden
- Dutch Oven (gietijzeren pan)
- Houtskool of een ander type hittebron (bijvoorbeeld gasfornuis)
- Snijplank
- Mes
- Pollepel
Ingrediënten
- 200 gram rode linzen
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 2 tomaten, in blokjes gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml groentebouillon
- 2 eetlepels currypoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel zout
- Verse koriander, fijngehakt (voor de garnering)
Bereidingstijd
Totale tijd: ongeveer 40 minuten
Bereidingswijze
- Verhit de Dutch Oven op de hittebron en voeg een beetje olie toe.
- Fruit de ui en knoflook totdat ze zacht en goudbruin zijn.
- Voeg de paprika en tomaten toe en bak deze enkele minuten mee tot ze zacht beginnen te worden.
- Strooi het currypoeder, komijn, en kurkuma over de groenten en roer goed door om alle smaken vrij te laten komen.
- Voeg de rode linzen toe aan de Dutch Oven en roer alles goed door.
- Schenk de kokosmelk en groentebouillon erbij en roer het geheel goed door.
- Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat de curry ongeveer 25-30 minuten sudderen, of totdat de linzen zacht zijn.
- Proef en voeg indien nodig meer zout toe.
- Garneer met verse koriander voor het serveren.
Geniet van je zelfgemaakte linzencurry, geserveerd met rijst of naanbrood voor een compleet maaltijd. Eet smakelijk!