Kurkuma Havermout met Noten – Zoutarm Recept
Dit zoutarme recept voor Kurkumahavermout met Noten is een heerlijke en gezonde manier om je dag te starten. Het is vol met voedingsstoffen en levert een goede dosis vezels. Volg de onderstaande stappen om dit gerecht klaar te maken!
Benodigdheden
- 1 pannetje
- 1 houten lepel of spatel
- 1 maatbeker
- 1 kom voor het serveren
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 250 ml water of ongezoete plantaardige melk
- 1/2 theelepel kurkuma (poeder)
- 1/2 theelepel kaneel (optioneel)
- 1 theelepel honing of maple syrup (optioneel voor zoetheid)
- 30 gram gemengde noten (bijvoorbeeld amandelen, walnoten en hazelnoten)
- 1 stuk banaan of andere verse fruit (voor garnering)
Stappenplan
Stap 1: Voorbereiden (5 minuten)
Kap de noten grof op een snijplank en snijd de banaan of ander fruit in plakjes.
Stap 2: Koken van de havermout (10 minuten)
- Neem een pannetje en voeg de havermout en het water of de plantaardige melk toe.
- Voeg de kurkuma en kaneel toe aan de pan.
- Verwarm het geheel op middelhoog vuur terwijl je regelmatig roert met een houten lepel.
- Breng het mengsel aan de kook en laat het vervolgens 5-7 minuten zachtjes koken totdat de havermout zacht en romig is.
Stap 3: Serveren (5 minuten)
- Neem het pannetje van het vuur en voeg eventuele honing of maple syrup toe voor extra zoetheid.
- Schep de havermout in een kom en garneer met de grofgehakte noten en de gesneden banaan of ander fruit.
Tijdlijn
Totaal tijd: 20 minuten
- Voorbereiding: 5 minuten
- Koken: 10 minuten
- Serveren: 5 minuten
Geniet van je heerlijke kurkuma havermout met noten, een perfect zoutarm ontbijt of snack!









Reacties