Kruidige Marokkaanse Linzensoep
Benodigdheden
- Soeppan
- Snijplank
- Mes
- Staafmixer (optioneel, voor een gladdere soep)
Ingrediënten
- 250 gram rode linzen
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, in blokjes gesneden
- 1 stengel bleekselderij, in stukjes
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel gemalen gember
- 1/4 theelepel cayennepeper (aan te passen naar smaak)
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Zout en peper, naar smaak
- Fresh koriander or peterselie (voor garnering)
Instructies
- Bereid alle ingrediënten voor. Was de linzen goed en snijd de groenten fijn.
- Verhit een beetje olie in de soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak totdat de groenten zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de komijnpoeder, kurkuma, gemalen gember en cayennepeper toe. Roer goed door zodat de kruiden hun aroma’s kunnen vrijgeven, ongeveer 1 minuut.
- Voeg de rode linzen, tomatenpuree en groentebouillon toe. Breng aan de kook, verlaag dan het vuur en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken, of totdat de linzen gaar zijn.
- Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Als je een gladdere soep wilt, kun je nu de staafmixer gebruiken om de soep deels of helemaal te pureren.
- Serveer warm, gegarneerd met gehakte koriander of peterselie.
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: 45 minuten