Recept Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Kruidige Marokkaanse linzensoep

    Kruidige Marokkaanse linzensoep

    Kruidige Marokkaanse Linzensoep

    Benodigdheden

    • Soeppan
    • Snijplank
    • Mes
    • Staafmixer (optioneel, voor een gladdere soep)

    Ingrediënten

    • 250 gram rode linzen
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 wortel, in blokjes gesneden
    • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1/2 theelepel gemalen gember
    • 1/4 theelepel cayennepeper (aan te passen naar smaak)
    • 1 liter groentebouillon
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • Zout en peper, naar smaak
    • Fresh koriander or peterselie (voor garnering)

    Instructies

    1. Bereid alle ingrediënten voor. Was de linzen goed en snijd de groenten fijn.
    2. Verhit een beetje olie in de soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak totdat de groenten zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten.
    3. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, gemalen gember en cayennepeper toe. Roer goed door zodat de kruiden hun aroma’s kunnen vrijgeven, ongeveer 1 minuut.
    4. Voeg de rode linzen, tomatenpuree en groentebouillon toe. Breng aan de kook, verlaag dan het vuur en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken, of totdat de linzen gaar zijn.
    5. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Als je een gladdere soep wilt, kun je nu de staafmixer gebruiken om de soep deels of helemaal te pureren.
    6. Serveer warm, gegarneerd met gehakte koriander of peterselie.

    Bereidingstijd

    Totale bereidingstijd: 45 minuten

    Kruidige Marokkaanse linzensoep - Veelgestelde Vragen

    Wat is een Dutch Oven?

    Een Dutch Oven is een zware gietijzeren pan die gelijkmatige warmteverdeling biedt en ideaal is voor sudderen, bakken en braden. Perfect voor stoofpotten, soepen en brood.

    De gelijkmatige warmteverdeling van een Dutch Oven helpt de smaken beter te ontwikkelen en maakt het eenvoudiger om gerechten langzaam te laten sudderen zonder aanbranden.

    Ja, de meeste gietijzeren Dutch Ovens zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductiekookplaten.

    De basis bestaat uit linzen, uien, tomaten, wortels, knoflook, bouillon en een verscheidenheid aan kruiden zoals komijn, koriander en kurkuma.

    Voorbereiden kost ongeveer 15 minuten en het koken duurt ongeveer 45 minuten in een Dutch Oven op laag vuur.

    Ja, je kunt ook andere bonen zoals kikkererwten of zwarte bonen gebruiken. Houd rekening met de kooktijd van verschillende soorten bonen.

    Je kunt de soep tot drie dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten container of tot drie maanden invriezen.

    Deze soep kan uitstekend gecombineerd worden met vers brood of een frisse groene salade.

    Het is niet noodzakelijk om linzen te weken voor dit recept. Ze koken goed in ongeveer 30 tot 45 minuten.

    Ja, je kunt alle groenten vooraf snijden. Bewaar ze in de koelkast om tijd te besparen bij het voorbereiden van de soep.

    Word lid van onze groepen

    Viewing all groups that are Hart

    Viewing 1 – 7 of 7 groups

    Viewing 1 – 7 of 7 groups