Kruidige Linzendahl met Kokosmelk
Een heerlijke, hartverwarmende linzendahl die boordevol smaak zit. Dit recept is perfect voor een vegetarische maaltijd en kan gemakkelijk aan verschillende dieetwensen worden aangepast.
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Portieschaal
Ingrediënten
- 200 gram groene of bruine linzen (gedroogd)
- 1 blik kokosmelk (ongeveer 400 ml)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 stuk gember (ongeveer 2 cm), geraspt
- 1 eetlepel currypasta (of naar smaak)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 wortelen, in blokjes
- 400 ml groentebouillon
- 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld kokosolie of olijfolie)
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander ter garnering (optioneel)
Stappen
- Linzen koken: Spoel de linzen af onder koud stromend water. Breng in een kookpan ongeveer 1 liter water aan de kook, voeg de linzen toe en kook ze gedurende 20-25 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en zet ze apart.
- Groenten sauteren: Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 3-4 minuten totdat deze glazig is. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog eens 1-2 minuten.
- Currypasta toevoegen: Voeg de currypasta toe aan de pan en roer goed door. Laat het 1 minuut meebakken om de smaken vrij te laten komen.
- Groenten toevoegen: Voeg de paprika en wortelen toe aan de pan. Bak dit gedurende 5 minuten tot de groenten iets zachter zijn.
- Kokosmelk en bouillon toevoegen: Voeg de kokosmelk en groentebouillon toe aan de pan. Roer alles goed door en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens 10-15 minuten zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn.
- Linzen mengen: Voeg de gekookte linzen toe aan de pan en roer alles goed door. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Serveren: Serveer de linzendahl warm, indien gewenst gegarneerd met verse koriander.
Totale bereidingstijd
Totaal ongeveer 1 uur (inclusief kooktijd voor de linzen).
Geniet van je zelfgemaakte Kruidige Linzendahl met Kokosmelk!
Reacties