Koude ravioli-salade met pesto, cherrytomaat en rucola
Benodigdheden
- Kookpan
- Slakom
- Zeef
- Mes
- Mixkom
Ingrediënten
- 250 g ravioli (bij voorkeur met kaas of groentevulling)
- 200 g cherrytomaten
- 150 g rucola
- 100 g pesto (zelfgemaakt of uit een pot)
- Parmezaanse kaas (geraspt, naar smaak)
- Olijfolie
- Zout en peper
Te nemen stappen
Stap 1: Kook de ravioli (10 minuten)
- Breng een pan met water aan de kook.
- Voeg een snufje zout toe aan het water.
- Voeg de ravioli toe en kook volgens de verpakkingstijd (meestal 3-5 minuten).
- Giet de ravioli af in een zeef en laat het even afkoelen onder koud stromend water.
Stap 2: Bereid de overige ingrediënten voor (5 minuten)
- Was de cherrytomaten en snijd ze doormidden.
- Was de rucola en laat het goed uitlekken.
Stap 3: Meng de salade (5 minuten)
- Plaats de afgekoelde ravioli in een mixkom.
- Voeg de cherrytomaten en rucola toe.
- Voeg de pesto en een scheutje olijfolie toe.
- Breng op smaak met zout en peper en meng alles voorzichtig door elkaar.
Stap 4: Serveer (2 minuten)
- Verdeel de salade over borden.
- Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
- Serveer direct of laat even in de koelkast opstijven voor een koudere salade.