Koude pasta met gerookte kip en pittige mosterd-dillesaus
Benodigdheden
- Kookpan
- Zeef
- Kom
- Garde
- Scherpe mes
- Snijplank
Ingrediënten
- 250 g pasta (bijvoorbeeld fusilli of penne)
- 200 g gerookte kipfilet
- 100 g doperwten (vers of diepvries)
- 150 g cherrytomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels dille (verse of gedroogde)
- Peper en zout naar smaak
Te nemen stappen
- Koken van de pasta (10 minuten)
- Breng 1 liter water aan de kook in een kookpan.
- Voeg een snufje zout toe en de pasta.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 8-10 minuten).
- Afgieten en afkoelen (5 minuten)
- Giet de pasta af in een zeef en spoel meteen met koud water om het koken te stoppen.
- Laat de pasta goed uitlekken.
- Voorbereiden van de ingrediënten (10 minuten)
- Snijd de gerookte kipfilet in reepjes.
- Halveer de cherrytomaten.
- Kook de doperwten kort (als ze vers zijn) in ongeveer 2 minuten en giet af.
- Maak de mosterd-dillesaus (5 minuten)
- Mix in een kom de olijfolie, mosterd, honing, dille, peper en zout goed door elkaar.
- Alles mengen (5 minuten)
- Doe de afgekoelde pasta in een grote kom.
- Voeg de gerookte kip, cherrytomaten, doperwten en de mosterd-dillesaus toe.
- Meng alles goed door elkaar en proef op smaak.
- Serveren (5 minuten)
- Serveer de koude pasta in diepe borden of kommen.
- Garneer eventueel met extra dille.
Totaal bereidingstijd
- 50 minuten